Clone Zone grappige tweaks van populaire sites of gevaarlijke phishing tool made easy?

Clone Zone maakt het misschien iets te gemakkelijk (een kloon van) sites aan te passen én te delen. Leuk voor grappen binnen de vriendengroep? of is dit nieuwe initiatief misschien toch gewoon gevaarlijk als phishing tool?

HTML kennis

Kennis van HTML is niet meer nodig. In een handomdraai maakt de website van Clone Zone een kopie van de website die jij opgeeft. Vervolgens is het mogelijk alles aan te passen; van teksten tot het zetten van je eigen foto’s maar ook url’s van bestelformulieren en betalingen, het staat zo op je gekloonde website. Wanneer je klaar bent met aanpassen kun je de url een eigen path geven en deze via Twitter, Facebook of Reddit delen. Het resultaat is net echt!

In de nieuwe URL staat gewoon de naam van je oude website echter er iets aan toegevoegd. Dus wederom een reden om scherp op te letten of je geland bent op de originele website van een webshop of bank) of op een hele goede kopie.

Blijf alert

Een bevriende relatie van itzz werd onlangs slachtoffer van bovenstaande en als gevolg van deze misselijke grap kostte hem dit klanten omdat deze dachten een ticket aan te schaffen en ook betaald hadden echter bleek men te zijn opgelicht via een kopie van de betreffende ticket webshop.

Dus wees gewaarschuwd die crimineel hoeft allang geen HTML kennis meer te hebben om een kopie van je goed lopende webshop te maken en zo jouw klanten op te lichten.

 

 

 

Deel uw ervaring: