Datacenter Alarm Management blijft hekel punt

Datacenter Alarmmanagement is altijd een moeilijke zaak in grotere datacenters. Meestal wordt een grote verscheidenheid aan hardware gekocht, bij verschillende leveranciers met verschillende methoden van alarmmanagement. Het datacenter wordt opgescheept met een moeilijk te beheren gebouw. Vooral wanneer de operator instellingen moet veranderen in alle systemen, bijvoorbeeld vanwege een verandering in zijn e-mail systeem.

De leverancier wordt vaak gevraagd de hardware standaard in te stellen, omdat hij zou moet weten wat de setup zou moeten zijn. Normaal gesproken werkt dit goed, zolang het apparaat geen storing heeft. Op basis van de grote verscheidenheid aan apparaten, zal elke leverancier zijn eigen specialistische manier van alarmbeheer gebruiken. Daarmee blijft uw datacenter zitten met verschillende manieren van alarm melden zoals bijv. e-mail, SMS, SNMP-traps, Bacnet, etc.  Dit kan handig lijken, maar het beheer van al deze verschillende technologieën kan leiden tot het missen van kritische alarmen.

Datacenter Alarm Management standaardiseren

Het zou handig zijn om uw alarmmeldingen te centraliseren, zodat er één omgeving is waar alle alarmen kunnen worden afgehandeld. De manager is dan in staat om alle alarmen correct in te stellen zonder gebruik te moeten maken van alle afzonderlijk geleverde gereedschappen van de leverancier. Dit maakt een geharmoniseerde alarm omgeving mogelijk waarin u uw alarmmeldingen kunt standaardiseren. Bij het detecteren van dit soort correlaties, is de exploitant in staat om een ticket, inclusief de verdachte apparaten en een reactie van de operator, direct in (alleen) uw maintenance management systeem in te schieten.

Daarnaast bent u dan in staat om alarmen automatisch te onderdrukken, bijv. het uitschakelen van een stroom alarm van het water distributiereservoir systeem, wanneer de pomp al is gestopt vanwege een alarm en afwijkend situatie.

Datacenter Infrastructuur Management (DCIM)

Met behulp van een DCIM dat de elektrische infrastructuur, uw koeling management en uw gebouw beheer overspant, bent u in staat om combinaties te zien tussen de alarmen. Bijvoorbeeld wanneer u een alarm van lekkage detectie heeft, bent u ook in staat om te zien dat de CRAC-eenheid een verstoring aan de Waterklep heeft.

Daarnaast zou u geen alarm missen, dus als ’s nachts het alarm wordt geëscaleerd via SMS of e-mail en de dienstdoende engineer niet tijdig reageert, zal het alarm bij de tweede engineer worden gemeld net zolang tot er iemand binnen uw datacenter reageert op het alarm. Na de melding kan de ingenieur alvast gebruikmaken van zijn mobiele telefoon om een eerste blik op de storing te werpen.

bron – Perf-it

Deel uw ervaring: