Op tijd en volgens budget

Deze week heeft de RID Utrecht haar eerste centrale data center in gebruik genomen. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de transformatie van versplinterde computerruimtes naar twee centrale, energiezuinige, datacenters. Het data center in het gemeentehuis van Soest wordt één van de gespiegelde datacenters van de RID Utrecht, van waaruit uniforme ICT diensten aan zes gemeenten in de provincie Utrecht worden aangeboden.

Vanuit Realign heeft Sven Middelkoop als projectleider en consultant zorg gedragen voor de locatiekeuze, het programma van eisen, de aanbesteding en de uitvoering van dit project. “Dit project is op tijd uitgevoerd, volgens budget, zonder dat de eindgebruikers er ook maar iets van gemerkt hebben” aldus Douwe Woudstra, directeur RID Utrecht.

De Regionale ICT Dienst (RID) Utrecht verzorgt de ICT voor zes gemeenten en een regionale sociale dienst in het midden van het land. “We ondersteunen in totaal 1.800 medewerkers bij het dagelijks gebruik van ICT-systemen, beheren de ICT-infrastructuur en passen die aan op basis van nieuwe wensen of ontwikkelingen.”

Deel uw ervaring: