Is het verstandig 29 juli as. Windows 10 al direct te installeren?

Als u een Windows 7 of 8.1 pc heeft en in aanmerking komt voor de nieuwe Windows 10 heeft u dit nieuwe operating systeem voor uw PC, laptop of tablet waarschijnlijk al wel gereserveerd en bent u  in blijde afwachting van de release datum van 29 juli as.

Toch raden wij onze klanten voorlopig aan om niet direct de Windows 10 te downloaden en installeren. Zoals vaak bij de upgrade van een nieuw Microsoft Windows OS is zo kort na de release datum vernieuwing niet altijd een verbetering, in sommige gevallen kan zelfs een functie vermindering optreden. Via onderstaande link kun je de vereisten en gevolgen (functie verminderingen) van deze upgrade lezen.  http://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-specifications

Ook is er een tool beschikbaar waarmee kan worden bepaald of de drivers die u op uw PC heeft ook al beschikbaar zijn. De grootste uitdaging zit vaak in het tijdstip dat de juiste drivers uitkomen voor randapparatuur die u aan hebt gesloten op uw Windows 7 of 8.1 PC (bijv. labelprinters etc.)

Mocht u vragen hebben over het upgraden naar Windows 10 kunt u ons altijd bereiken op nummer 070 4525450 of stuur een email naar servicedesk@itzz.nl

 

Reacties:

Han Beukers, 3 augustus 2015

Vandaag eerste ervaring met Windows 10 upgrade. fout melding: Intel Graphics Media Accelerator die HP in de Elitepad 900 G1 tablet heeft gebruikt is niet compatible met Windows 10. Na wat zoekwerk en telefonisch contact met HP Support blijkt de nieuwe driver nog niet beschikbaar te zijn.

Deel uw ervaring: